الف: سوره هایی را که با (( حم )) آغاز می شوند روی هم رفته (( حوامیم )) یا (( آل حم )) می گویند که عبارتند از: سوره مومن تا سوره احقاف .
ب: سوره هایی را که با (( الف لام میم )) آغاز شده اند ، جمعا سوره های (( الف لام میم )) می گویند که عبارتند از:بقره ، آل عمران ، اعراف ، عنکبوت ، روم ، لقمان ، سجده .
پ: سوره هایی را که با کلمه (( سبح )) یا (( یسبح )) آغاز شده است جمعا (( مسبحات )) می گویند که عبارتند از : اسراء ، حدید ، حشر ، صف ، جمعه ، تغابن ، اعلی .
ت: سوره هایی را که با (( الف لام را )) آغازشده اند جمعا سوره های (( الف لام را )) می گویند که عبارتند از : یونس ، هود ، یوسف ، رعد ، ابراهیم ، حجر .
ث: سوره هایی که با جمله (( الحمدلله )) افتتاح شده اند سوره های (( حمد )) می گویند که عبارتند از:فاتحه ، انعام ، کهف ، سبا ، فاطر .
ج: سوره های کوتاهی را که با کلمه (( قل )) آغاز شده وچهارتاست (( چهار قل )) نامند که عبارتند از : کافرون ، توحید ، فلق ، ناس .
چ: سوره هایی که اول آنها (( طس )) ویا (( طسم )) می باشد جمعا (( طواسین )) می گویند که عبارتند از : شعرا ، نمل ، قصص .
ح: دو سوره (( بقره )) و (( آل عمران )) را به جهت کثرت احکام شرعیه واسماء الهی که در آن دو آمده است ، (( زهراوان ))یعنی دوسوره پرنور و درخشان می گویند.
خ: دو سوره (( انفال )) و (( توبه )) را که با (( بسم الله الرحمن الرحیم )) از هم جدا نشده اند ، (( قرینتین )) می گویند ، یعنی دو سوره قرینه هم ویا مقارن یکدیگر .
د: سوره (( فلق )) و (( ناس )) که هر دو با (( قل اعوذ )) آغاز شده اند ، (( معوذتین )) می گویند ، یعنی دو سوره ای که انسان باخواندن آنها به خدا پناه می برد .